НОВИНИ ДНЯ: Чи мають українці право проживати у Польщі після ануляції PESEL UKR: пояснення  Міноборони РФ змінило командувача ЧФ для захисту кораблів від ударів ЗСУ, - ISW  В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять дніввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.03.2023 370

Половина українців вірять у перемогу до кінця року

Більше 90% українців вірять у перемогу у війні з Росію. Респонденти демонструють помірний оптимізм щодо термінів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка під час презентації дослідження, яке транслювалося на Youtube.

За його словами, загалом вірять у перемогу України 93% опитаних, з яких 79,5% повністю впевнені в цьому, а 13,5% скоріше впевнені.

"Що того, коли настане ця перемога, громадяни також демонструють досить помітний оптимізм. Половина опитаних вважають, що перемога України у цій війні наступить ще до кінця цього року", - сказав Биченко.

Крім того, 26% вважають, що перемога буде через один-два роки, ще 7,5% - що через три-п'ять років, а 1% думають, що вона настане не раніше ніж через п’ять років.

Опитування, проводилося Центром Разумкова з 22 лютого по 1 березня 2023 року серед 2020 респондентів. Опитування проводилося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Половина українців вірять у перемогу до кінця року 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.03.2023 370
Еще материалы раздела «Суспільство»