НОВИНИ ДНЯ: Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий снігвсі новини дня
Політика
Україна
31.03.2023 607

В Україні значно знизилась кількість охочих незаконно виїхати за кордон

Кількість людей, які з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну намагались виїхати нелегально за кордон, значно зменшилась.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, після 24 лютого прикордонники щодня затримували по 60-70 людей на добу. Вони групами намагались нелегально залишити Україну. Станом на 31 березня в середньому прикордонники затримують по 20-30 охочих незаконно покинути країну.

"Після 24 лютого 2022 року на державному кордоні ми почали фіксувати певне збільшення спроб незаконного перетину кордону. В першу чергу, чоловіками-українцями у віці 18-60 років. Цій категорії громадян обмежено виїзд за межі України", - сказав Демченко.

Він зауважив, що ДПСУ протидіє незаконному перетину кордону і на пунктах пропуску.

"Коли громадяни слідують через пункти пропуску, тобто на легальних каналах в'їзду-виїзду, але намагаються використати підроблені документи", - розповів він.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні значно знизилась кількість охочих незаконно виїхати за кордон 5.00 5 2
Політика / Україна
31.03.2023 607
Еще материалы раздела «Україна»