<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
01.04.2023 676

ЗСУ знищили щонаймеше 6 рідкісних радіолокаційних комплексів окупантів - британська розвідка

Комплекси допомагають командирам швидко знаходити та вражати ворожу артилерію.

5608213b50ae15cd149240efa79c6f48_01.04.23

Українські сили 23 березня оприлюднили футаж російського протибатарейного радара «ЗООПАРК-1М», який ліквідували в Донецькій зоні. Загалом, Росія втратила щонайменше шість радіолакційних комплексів і, ймовірно, лише дуже обмежена кількість залишилася в Україні. Пише ТСН. 

Про це Міністерство оборони Великої Британії повідомляє у щоденному огляді.

Як зазначають у розвідці, таких систем порівняно небагато, але вони мають помітний вплив на полі бою. Зокрема, дозволяють командирам швидко знаходити та вражати ворожу артилерію.

"Однак, оскільки вони мають активний електромагнітний підпис, вони вразливі до виявлення та знищення. Росія втратила щонайменше шість ZOOPARK-1M і, ймовірно, лише дуже обмежена кількість залишилася в Україні", - йдеться у звіті.

В огляді також кажуть, що відновлення парку контрбатарейних радарів, ймовірно, є ключовим пріоритетом для обох сторін, але Росія, ймовірно, матиме труднощі, оскільки системи залежать від поставок високотехнологічної електроніки, які були перервані санкціями.

Напередодні стало відомо, щ від початку повномасштабної війни проти України Росія втратила щонайменше 23 ударних гелікоптери Ка-52. Це становить понад 25% нинішнього парку російських військово-повітряних сил із 90 Ка-52.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ знищили щонаймеше 6 рідкісних радіолокаційних комплексів окупантів - британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
01.04.2023 676
Еще материалы раздела «Україна»