НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Світ
02.04.2023 1027

"Потрібно негайно виїхати": США закликають всіх американців, зокрема, журналістів, залишити Росію

У Білому домі закликали громадян США негайно виїхати з Росії.

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі закликав усіх громадян США, у тому числі журналістів, виїхати з Росії. Пише ТСН. 

Про це пише CNN

"Зараз для американців не час перебувати в Росії. Якщо ви зараз перебуваєте в Росії – у справах чи на відпочинку, з будь-якою метою – вам потрібно негайно виїхати Це не найкраще місце, навіть якщо ви працюєте журналістом. Росія зараз є ворожим середовищем для американських громадян. І настав час виїхати, якщо ви там перебуваєте", - наголосив він.

Джон Кірбі також повідомив, що США не отримали консульський доступ до заарештованого напередодні американського журналіста.

Нагадаємо, ФСБ затримала в Єкатеринбурзі кореспондента московського відділення американської газети The Wall Street Journal, громадянина США Евана Гершковича 1991 року народження. Проти нього порушили кримінальну справу про шпигунство. Він писав матеріал про ставлення росіян до ПВК "Вагнер". У ФСБ Росії заявили, що Гершкович "збирав секретну інформацію про діяльність одного з підприємств російського ВПК". Звинувачення передбачають максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

Президент США Джо Байден вперше прокоментував скандал навколо американського журналіста видання Wall Street Journal Евана Гершковича, якого затримали співробітники ФСБ в Єкатеринбурзі зі звинуваченням у "шпигунстві".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Потрібно негайно виїхати": США закликають всіх американців, зокрема, журналістів, залишити Росію 5.00 5 2
Політика / Світ
02.04.2023 1027
Еще материалы раздела «Світ»