НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Світ
02.04.2023 4108

Загроза депортації. Ще одна країна почала видворяти російських туристів

В Аргентині почали масово відмовляти росіянам у продовженні туристичного перебування. Десятки російських туристів видворили під загрозою депортації.

_turisti_u_argentina_gettyimages_1247606259_650x410_02.04.23

Також міграційна служба відмовляє росіянам у видачі дозволу на проживання, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

У консульському відділі російського дипломатичного представництва в Аргентині розповіли, що в аргентинському міграційному управлінні почастішала практика винесення негативних рішень щодо продовження так званого туристичного перебування та відмови в оформленні дозволів на проживання.

Також у консульстві знають про кілька десятків ситуацій, коли росіянам виносили припис залишити країну у найкоротші терміни "під загрозою ініціювання процедури депортації". Громадянам інших країн відмови на надходять.

У міграційній службі Аргентини пояснюють відмови положенням угоди про безвізові поїздки, згідно з якою росіяни можуть перебувати на території країни без візи протягом 90 днів.

Відомство повідомляло, що в 2022 році в Аргентині побували 22 тисяч росіян.

У лютому 2023 року одним рейсом прибули 33 росіянки на останніх термінах вагітності. В аргентинській міграційній службі в лютому розповіли, що 6 вагітних росіянок депортували, бо вони не могли довести туристичну мету поїздки.

Влада підозрює російських туристок у "пологовому туризмі" заради отримання дитиною громадянства за правом народження. За даними відомства, у 2022 році до Аргентини в'їхали 10,5 тисяч вагітних росіянок, 5,8 тисяч із них – на останніх термінах вагітності.

Нагадаємо, ми писали, що на Балі почали вживати жорстких заходів проти росіян.

Оценка материала:

5.00 / 3
Загроза депортації. Ще одна країна почала видворяти російських туристів 5.00 5 3
Політика / Світ
02.04.2023 4108
Еще материалы раздела «Світ»