НОВИНИ ДНЯ: Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецептвсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.04.2023 381

Україна припинить фінансувати дефіцит бюджету за рахунок "друкарського верстата", - Меморандум із МВФ

Українська влада в листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандумі) зобов'язалася не використати незабезпечену емісію гривні для фінансування дефіциту бюджету у 2023 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Меморандум із МВФ.

"Ми віддані відмові від грошового фінансування… Ми зобов'язуємось ліквідувати його у 2023 році", - йдеться у документі.

Як зазначається у документі, грошове фінансування дефіциту несе значні ризики цінової стабільності. 2022 року його обсяг становив 400 млрд гривень.

Якщо виникнуть несподівані критичні потреби у фінансуванні чи затримки у зовнішніх виплатах, українська влада має намір розглянути додаткові заходи, такі як зняття надлишкових державних депозитів, а також запозичення додаткових коштів на ринку державного боргу.

"Ми будемо вимагати грошове фінансування у НБУ тільки в крайньому випадку і в строго обмежених обсягах", - йдеться в меморандумі.

Меморандум із МВФ підписали президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Андрій Пишний. Він містить добровільні зобов'язання влади країни здійснити певні кроки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна припинить фінансувати дефіцит бюджету за рахунок "друкарського верстата", - Меморандум із МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.04.2023 381
Еще материалы раздела «Економіка»