<
НОВИНИ ДНЯ: Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
02.04.2023 453

"Зимовий наступ Росії провалився" - розвідка Британії

Розвідники кажуть, що окупанти не досягли своїх цілей.

936aa37af557c374fc69bb3be5bb5902_02.04.23

Зимовий наступ, розпочатий після призначення Валерія Герасимова командувачем російськими військами в Україні, провалився. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті оборонної розвідки, опублікованому у Твіттері Міноборони Великої Британії.

"11 січня 2023 року начальник Генерального штабу Росії генерал Валерій Герасимов прийняв особисте командування "спеціальною військовою операцією" в Україні. Робота Герасимова на цій посаді характеризувалася спробою почати загальний зимовий наступ з метою поширення російського контролю на весь Донбас. За 80 днів стає дедалі очевиднішим, що цей проєкт провалився", - йдеться у зведенні.

У британській розвідці зазначають, що на кількох ділянках фронту на Донбасі російські війська домоглися лише незначних успіхів ціною десятків тисяч жертв, здебільшого розтративши свою тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої часткової мобілізації.

"Існує реальна можливість того, що Герасимов розширює межі того, як далеко політичне керівництво Росії буде терпіти невдачі", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в українській розвідці анонсований взимку "великий наступ" росіян назвали "пшиком". Окупанти агресорки РФ виявились нездатними до цього.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що зараз відбувається підготовка до контрнаступу, який має розпочатися протягом квітня-травня. Він планується за декількома напрямками. Про які саме йдеться - невідомо.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Зимовий наступ Росії провалився" - розвідка Британії 5.00 5 1
Політика / Росія
02.04.2023 453
Еще материалы раздела «Росія»