НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.04.2023 403

Ситуація на валютному ринку покращилася. НБУ заявив про стабілізацію

Національний банк за тиждень 27 - 31 березня продав з резервів 343,14 млн доларів, натомість в резерви вже третій тиждень нічого не викупив.

Про це свідчать дані НБУ.

Минулого тижня регулятор на міжбанківському валютному ринку продав 495,45 млн доларів, а тижнем раніше – 376,22 млн доларів. При цьому НБУ за останні три тижні купував валюти.

З кінця травня 2022 року НБУ був змушений продавати близько 1 млрд дол з резервів щотижня для балансування міжбанку. Після корекції курсу на 25% до 36,6 грн за долар у середині липня ситуація стабілізувалася, а тижневі продажі валюти не перевищували пів мільярда.

Загалом від початку року НБУ продав вже 7,243 млрд доларів.

НБУ використовує продаж валюти з резервів зокрема для стримування тиску на валютному ринку, спричинений емісією гривні. Також він продає валюту для балансування ринку експортерів та імпортерів задля утримання фіксованого курсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ситуація на валютному ринку покращилася. НБУ заявив про стабілізацію 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.04.2023 403
Еще материалы раздела «Економіка»