<
НОВИНИ ДНЯ: "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оціниливсі новини дня
Політика
Україна
02.04.2023 359

Кремль не досяг поставлених цілей в Україні до кінця березня – ISW

Зимовий наступ російських військ не досяг мети кремля із захоплення Донецької та Луганської областей України в межах адміністративних кордонів до 31 березня.

Про це у черговому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що начальник генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов 22 грудня заявляв про зосередження зусиль на захопленні Донецької області. На початку лютого ворог розпочав зимову наступальну операцію на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна-Лиман і на заході Донецької області. Проте вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до 31 березня йому не вдалося.

ISW давно оцінював, що російський зимовий наступ навряд чи буде успішним через постійні невдачі російського командування.

За даними Інституту, Росії бракуватиме бойової потужності, необхідної для підтримки більш ніж однієї великої наступальної операції в Донецькій і Луганській областях, а триваючі кампанії з вербування в РФ і на окупованих українських територіях можуть свідчити, що Росія готується до нестачі людських резервів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль не досяг поставлених цілей в Україні до кінця березня – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
02.04.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»