НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.04.2023 474

Яким буде новий ціновий діапазон курсу долара у квітні

Курс долара в Україні у квітні може впасти з 38,3 до 36,93 грн/дол. Такий прогноз може стати реальністю у випадку, якщо ситуація на фронті буде стабільною, як і фінансова підтримка від західних партнерів.

Про це повідомляє UBR.

"Наші оцінки щодо валютного ринку України оптимістичні. У квітні середній курс продажу долара США в Україні коливатиметься у вузькому діапазоні 38-39 гривень. Середні оцінки вартості долара США на рік - 40-42 грн/дол. Причини нашого оптимізму полягають у тому, що Україна продовжує отримувати фінансову підтримку з боку країн, що співчувають", - зазначив аналітик Олександр Болтян.

Фінансовий експерт Андрій Шевчишин також упевнений, що ймовірність збереження руху курсу вниз дуже висока:

"Якщо зараз курс знаходиться в горизонті 38,3-38,5 грн/дол, тобто ймовірність, що він коливатиметься в районі 37 грн/дол. Я не думаю, що він зімкнеться з міжбанком, хоча й такий варіант можливий, якщо аграрії будуть активними".

Оценка материала:

5.00 / 1
Яким буде новий ціновий діапазон курсу долара у квітні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.04.2023 474
Еще материалы раздела «Економіка»