НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.04.2023 539

Нафта зросла на 8% після рішення ОПЕК+ скоротити видобуток

Після неочікуваного рішення OPEC+ скоротити добування нафти на неї підскочили ціни. Це може викликати новий інфляційний поштовх у світовій економіці та ризикує наштовхнутися на роздратування Білого дому.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Марка West Texas Intermediate злетіла на 8%, що стало найбільшим внутрішньоденним зростанням за більш ніж рік. Вона торгувалась на рівні 79,95 доларів за барель о 10:03 ранку в Лондоні. На більш широких ринках долар виріс разом із прибутковістю казначейських облігацій.

Організація країн експортерів нафти та союзників (Opec+), що включає також Росію, у неділю пообіцяла скоротити видобуток на понад 1 млн барелів на день починаючи із травня. При цьому Саудівська Аравія лідирує з 500 000 барелів. Трейдери очікували, що ОПЕК+ утримує вдобуток на стабільному рівні.

Білий дім заявив, що рішення ОПЕК+ було необдуманим, водночас додавши, що США працюватимуть з виробниками та споживачами, зосереджуючись на цінах на бензин. Минулого року президент Джо Байден наказав безпрецедентно вивільнити стратегічні резерви нафти країни після вторгнення Росії в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нафта зросла на 8% після рішення ОПЕК+ скоротити видобуток 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.04.2023 539
Еще материалы раздела «Економіка»