НОВИНИ ДНЯ: Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макронвсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2023 1524

Чи вручатимуть повістки через месенджери: що кажуть в Мінцифри

В Україні запустити видачу повісток через месенджери технічно неможливо. Принаймні, цього року.

dscf9350_enhanced_id89243_1300x867_650x410_04.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віце-прем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова в інтерв'ю LIGA.net.

На його думку, член оборонного комітету ВР Федір Веніславський, який раніше допускав роздачу повісток у Viber чи Telegram, "або некоректно висловився, або просто це було вирвано з контексту".

"Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році", - заявив Федоров.

Передісторія

Нагадаємо, раніше народний депутат Федір Веніславський розповів, що у Верховній раді розглядають можливість "вручення" повісток через месенджери.

За його словами, усі технічні можливості на це є, адже до початку війни база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи вручатимуть повістки через месенджери: що кажуть в Мінцифри 5.00 5 3
Політика / Україна
04.04.2023 1524
Еще материалы раздела «Україна»