<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Європа
04.04.2023 950

У Польщі змінили правила ввезення тварин: що треба знати українцям

У Польщі скасували спрощене ввезення домашніх тварин з України. Із 27 березня діють нові правила для власників котів та собак, які перетинають кордон ЄС.

_-_GettyImages-1240268182_1_4_04.04.23

З якими документами можна перетинати польський кордон, TRAVEL РБК-Україна розповідає з посиланням на сайт Головної ветеринарної інспекції Польщі.

Із 27 березня 2023 року тварини з власниками (до 5 тварин), які переміщуються з території України, повинні відповідати вимогам відповідно до законодавства Європейського Союзу.

Собак, котів та тхорів можна ввозити відповідно до стандартної процедури, якщо виконані всі вимоги ЄС:

  • тварина правильно позначена мікрочіпом;
  • має дійсне щеплення від сказу;
  • тварина має поточний серологічний тест для визначення титру антитіл проти сказу;
  • супроводжується довідкою про стан здоров'я відповідно до зразка, встановленого законодавством ЄС, дійсним паспортом, виданим в одній з країн-членів ЄС.

Поки що польські служби не вимагатимуть 90-денного періоду очікування з дати забору зразка крові для перевірки титру антитіл проти сказу в сироватці крові, якщо результат тесту є задовільним (> 0,5 МО/мл) і зазначений у свідоцтві про стан здоров'я тварини.

"У довідці про стан здоров'я український офіційний ветеринарний лікар повинен перекреслити відповідне засвідчення щодо 90-денного періоду очікування, поставивши на полях свій підпис та печатку з іменем. До довідки про стан здоров'я обов'язково додається документація про проходження обстеження", – звертають увагу в польській ветеринарній інспекції.

До довідки про стан здоров'я обов'язково треба додати документацію про проходження обстеження.

При перевезенні інші видів тварин діють окремі вимоги, з якими можна ознайомитися на сайті інспекції:

Нагадаємо, ми писали, що треба зробити українцям у Польщі до кінця квітня.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Польщі змінили правила ввезення тварин: що треба знати українцям 5.00 5 2
Політика / Європа
04.04.2023 950
Еще материалы раздела «Європа»