<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
05.04.2023 1057

Облрада Хмельниччини заборонила діяльність УПЦ МП на території області

Рішення про заборону діяльності УПЦ МП було прийнято одноголосно.

6e4a5bf6866e91e1433f49f40bd70440_05.04.23

Хмельницька обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким забороняється діяльність УПЦ Московського патріархату на території області. Це рішення було прийнято після побиття українського воїна попом УПЦ МП. Пише ТСН. 

Про це йдеться у повідомлені пресслужби Хмельницької обласної ради.

У повідомленні вказується, що депутати одноголосно прийняли рішення про "забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області", яке забороняє діяльність УПЦ Московського патріархату.

"Також цим рішенням запропоновано Президентові України визначити законопроєкт "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій" як невідкладний – для його позачергового розгляду Верховною Радою України», – йдеться у повідомленні.

Також цим рішення Обласна рада дала дорученням органам місцевого самоврядування провести інвентаризацію всіх земель, які знаходяться у користування УПЦ МП, їх подальшим вилученням цих земель, шляхом прийняття відповідних рішень.

Крім цього, депутати звернулись до Уряду щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують українських законів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Хмельницького Олександр Симчишин відреагував на побиття військового в одному із храмів міста. Він наголосив, що міська рада розірве з УПЦ МП усі договори на користування комунальною землею.

Крім цього, ми раніше інформували, що у храмі УПЦ МП, де побили українського воїна, та який вже передали ПЦУ, знайшли чимало російської літератури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Облрада Хмельниччини заборонила діяльність УПЦ МП на території області 5.00 5 1
Політика / Україна
05.04.2023 1057
Еще материалы раздела «Україна»