<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2023 724

Потрібні сучасні літаки. Ігнат закликає не маніпулювати інформацією про передачу МіГ-29

Українців закликають не маніпулювати інформацією про передачу винищувачів МіГ-29 та не поширювати неправдиву інформацію з "переможними заголовками".

1___6357_650x410_05.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат просить українців не поширювати фейкові повідомлення про передачу Словаччиною та Польщею десятки винищувачів МіГ-29.

"Прохання перестати маніпулювати заголовками, робити необґрунтовані "переможні новини" із передачі словацьких та польських МіГів, завдяки чому, цитую… "вдалось укомплектувати три бригади винищувачів"… І звідки взагалі взялась цифра 72", - зазначив він.

Ігнат нагадав, що у складі Повітряних сил є п'ять винищувальних бригад, три з них мають на озброєнні МіГ-29. Проте передача польських та словацьких літаків лише посилить спроможності української авіації, але не забезпечить абсолютну перевагу.

"Для завоювання переваги в повітрі та перемоги нам потрібні сучасні багатоцільові літаки з широким спектром озброєння", - підкреслив Ігнат.

Нагадаємо, Словаччина повідомила, що передала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29. Ці літаки вже захищають українське небо.

Також Польща оголосила, що надала Україні свої винищувачі МіГ-29, проте їх кількість не озвучується.

Оценка материала:

5.00 / 1
Потрібні сучасні літаки. Ігнат закликає не маніпулювати інформацією про передачу МіГ-29 5.00 5 1
Політика / Україна
05.04.2023 724
Еще материалы раздела «Україна»