<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2023 646

Контрнаступ ЗСУ: експерт пояснив, чи має Україна потенціал для звільнення усіх своїх територій

За словами експерта, Україна зараз колосально наростила свій воєнний потенціал.

9c59ffe841ec814602b974273c883081_05.04.23

Збройні сили України вже готові до вирішального весняного контрнаступу, пише видання The New York Times.

Про підготовку України до майбутнього удару по армії Росії розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий експерт Петро Черник.

За його словами, питання контрнаступу в нашому медійному просторі "сильно перегріли".

"Контрнаступ буде неминучий і в обов’язковому порядку. А коли, як і за яких обставин, якими силами та засобами і в яких напрямках, треба дійсно залишити у своєрідній тиші і віддати це на відкуп нашим військовим. Тільки вони мають право про це говорити і реалізовувати", - каже експерт.

Він вважає, що Україна зараз колосально наростила свій воєнний потенціал.

"Тільки один безпрецедентний бронепакет від часів Другої світової війни у частині кількість, якість та час надання. За всю Другу світову війну Радянський Союз отримав майже 12 тисяч бронетехніки від союзників. Ми розуміємо, наскільки це велика цифра. А це є стратегічною ознакою того, що Україна має потенціал для звільнення усіх своїх територій", - зазначачає експерт.

Експерт додає, що на тлі цього російські окупанти за кілька тижнів змогли побудувати в окупованому Криму цілу мережу окопів і загороджень. Зокрема, про це свідчать супутникові фотографії.

"Уздовж узбережжя Чорного моря росіяни встановили протитанкові обробки та артилерійські установки, вирили рови. Як можна оцінити те угруповання ворожих військ в Криму, яке зараз там знаходиться і як ворог там готується до українського наступу", - додає він.

Попри це, Черник зауважує, що не варто недооцінювати ворога.

"Звичайно, ворога не треба недооцінювати. Він вчиться. Те, що Крим — велика мілітарні база, давно не таємниця. Бойовий потенціал тамтешніх військ нарощується з 2014 року. В частині копань ровів уздовж Чорного моря немає нічого іншого, крім класичного пропагандистського наративу, покликаного підняти виключно їхній мотиваційний дух — неонацисти близько і треба робити все можливе, щоб Крим не здати", - резюмує експерт.

Зазначимо, що численні заяви керівництва України і західних союзників про підготовку контрнаступу ЗСУ є частиною інформаційної війни, щоб психологічно тиснути на російських окупантів. Як результат, коли контрнаступальні дії справді почнуться, деморалізована армія РФ може швидко "посипатися".

Оценка материала:

5.00 / 2
Контрнаступ ЗСУ: експерт пояснив, чи має Україна потенціал для звільнення усіх своїх територій 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2023 646
Еще материалы раздела «Україна»