<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Політика
Світ
05.04.2023 291

НАТО збільшить оборонний бюджет через російську агресію, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час відкриття другого дня саміту НАТО заявив, що країни-члени планують збільшити бюджет фінансування оборонного сектору на тлі російської агресії.

Про це йдеться на сайті НАТО.

"Президент Путін не готується до миру, він готується воювати і далі. Учора я обговорив з паном Кулебою, і наголосив, що НАТО об'єднані у нашому рішенні підтримувати і посилювати нашу допомогу. Ми маємо дати Україні все чого вона потребує на полі бою, щоб вона перемогла як суверенна незалежна країна", – сказав генсек Альянсу.

Він наголосив, що НАТО надалі підтримуватиме інших партнерів, які зіткнулись з тиском з боку РФ, зокрема Молдову, Грузію, а також Боснію та Герцоговину.

"Ми не можемо сприймати нашу безпеку як належне, тому ми повинні інвестувати більше в нашу оборону. На Вільнюському саміті союзники домовляться про нову угоду щодо інвестицій в оборону з мінімальними інвестиціями в оборону 2% ВВП", – зауважив Столтенберг.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО збільшить оборонний бюджет через російську агресію, – Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
05.04.2023 291
Еще материалы раздела «Світ»