НОВИНИ ДНЯ: Що зробити, щоб у холодильнику не було смороду й не псувалися продукти, якщо довго немає світла  Гороскоп на 15 грудня: Козерогам - зменшити темп, Тельцям - успіх  Страховий стаж: які періоди не включають після 2004 року  В Україні кардинально зміниться погода: прогноз на 15 грудня  Мирна угода для України: американський конгресмен згадав про Гітлера  Секретна зброя миру: чому Китай став ключовим гравцем у долі України  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 15 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.04.2023 3141

Сирна паска: рецепти в духовці та без випікання

16 квітня 2023 року християни східного обряду будуть святкувати Великдень. Традиційно до святкового столу готують дріжджову випічку, але також дуже популярною є сирна паска.

6ed980e54cdd84c9cad6a2bfaed9b3e2_06.04.23

ТСН.ua розповідає, як готується сирна паска в духовці та без випікання.

Сирна паска без випікання

Якщо у вас немає часу пекти традиційну паску на Великдень, але потішити сім'ю смачним великоднім десертом хочеться, тоді вам стане в нагоді цей рецепт.

Інгредієнти

  • 350 г домашнього сиру 9%;
  • 150 г сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 г ванільного цукру;
  • 100 г цукру;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г цукатів.

Приготування

  1. Жовтки відділити від білків та змішати з цукром, вершковим маслом та сметаною. Вінчиком збити, щоб отримати однорідну масу. Після цього додати цукор та ванільний цукор. Ще раз перемішати.
  2. Домашній сир перетерти через сито, з'єднати зі сметанно-яєчною масою. Ретельно перемішати. Всипати родзинки і цукати. Ще раз перемішати.
  3. Викласти суміш в спеціальну форму для сирної паски (пасочницю), добре утрамбувати. Поставити в холодильник на 6 годин. Після чого акуратно зняти форму.
  4. Сирну паску можна прикрасити цукатами та цукровою пудрою за бажанням.

Сирна паска в духовці

Такий легкий десерт стане чудовою альтернативою традиційній дріжджовій пасці.

Інгредієнти

  • 400 г домашнього сиру;
  • 8 яєць;
  • 70 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 2 г ванільного цукру;
  • 100 г родзинок.

Приготування

  1. Духовку увімкнути та поставити на 180 градусів, щоб вона розігрівалася.
  2. Домашній сир перетерти, додати цукор та ванільний цукор.
  3. Вершкове масло розтопити на водяній бані, влити до сирної маси. Окремо збити блендером яйця і вмішати до суміші.
  4. Додати в тісто родзинки. Перекласти його у форму для запікання та поставити до духовки на 40 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирна паска: рецепти в духовці та без випікання 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.04.2023 3141
Еще материалы раздела «Суспільство»