<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
06.04.2023 522

Російський мільярдер Алтушкін фінансує батальйон "штурмовиків", які воюють на Донбасі, - ЗМІ

Власник "Російської мідної компанії" мільярдер Ігор Алтушкін є основним фінансовим спонсором російського батальйону "Урал", який воює проти українського народу на Донбасі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Moscow Times.

За даними росЗМІ, батальйон "Урал" - штурмовий підрозділ Міноборони РФ, який воює в Луганській області, був створений Алтушкіним після закритої зустрічі великих бізнесменів із російським диктатором Володимиром Путіним у вересні минулого року.

"Урал" повністю спонсорує Алтушкін. Забезпечує спорядженням та іншим. Це його батальйон", - сказав російський офіцер Міноборони, який брав участь у військових діях в Україні. Також, за даними видання, це підтвердив президент фонду "Ветерани Уралу" Віктор Ярков.

На зустрічі з Путіним представникам великого бізнесу в Росії запропонували зібрати та профінансувати добровольців для відправки в Україну.

Глава правозахисної організації "Русь сидящая" Ольга Романова розповіла, що спочатку російський батальйон "Урал" за прикладом ПВК "Вагнера" намагався вербувати ув'язнених у місцевих колоніях, але потім став набирати ветеранів бойових дій.

Нагадаємо, сьогодні військові РФ з "Ураганів" обстріляли Курахове на Донбасі та пошкодили лікарню.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російський мільярдер Алтушкін фінансує батальйон "штурмовиків", які воюють на Донбасі, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
06.04.2023 522
Еще материалы раздела «Світ»