<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
07.04.2023 460

ЗСУ суттєво потіснили ворога на Кінбурнській косі – Гуменюк

Наразі стійкої присутності ворога на цьому напрямку нема.

61d639ecb00bb5d9629d8379f612458b_07.04.23

Російські агресори раз на дві доби наважуються натякнути на свою присутність, проводячи обстріли Дніпровсько-Бузького лиману. Пише ТСН. 

Про це в ефірі Еспресо заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона заявила, що українські сили оборони працюють досить успішно, про що вже є певна інформація.

"Але про наші успіхи розповідати ще зарано, тому робота продовжується. А звітувати будемо трошки пізніше. У загальному можу зазначити, що ми суттєво потіснили ворога на Кінбурнській косі. Хоча раз на дві доби противник наважується витягнути артилерійську установку, щоб позначити свою присутність на західній частині Кінбурнської коси й обстріляти Дніпровсько-Бузький лиман, натякаючи на контроль за морськими транспортними шляхами", - сказала Гуменюк.

Разом з тим, за її словами, наразі стійкої присутності ворога на цьому напрямку нема.

Крім того, Гуменюк додала, що наразі російські загарбники намагаються скупчуватись ближче до материкової частини окупованих територій, щоб. Сховатись серед мирного населення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що робота українських захисників по Кінбурнській косі на півдні є продуктивною, зокрема, ворог вже відчуває там "снарядний голод" та зменшує кількість обстрілів з цього напрямку.

Крім того, ми раніше інформували, що українські захисники знищили реактивну систему залпового вогню, артилерійську гармату та склад боєприпасів російських окупантів на Кінбурнській косі у Миколаївській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ суттєво потіснили ворога на Кінбурнській косі – Гуменюк 5.00 5 1
Політика / Україна
07.04.2023 460
Еще материалы раздела «Україна»