<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюквсі новини дня
Політика
Світ
07.04.2023 643

Вірменія візьме участь у військових навчаннях НАТО

Військові навчання Defender-23 мають відбутись на території 10-ти европейських країн.

9fb14ec0991d18ddca915be81989e2ad_07.04.23

Збройні сили Вірменії візьмуть участь у військових навчаннях НАТО, які бають відбутись наприкінці квітня. Пише ТСН. 

Про це повідомила представниця Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Вона зазначила, що навчання Defender-23 мають відбутись на території 10-ти европейських країн. Всього буде залучено 17 тисяч одиниць техніки, 9 тисяч військових з США та ще 17 тисяч військовослужбовців з країн-союзниць та держав партнерів. Серед країн, які не входять до НАТО, але будуть брати участь у навчаннях — Вірменія, Молдова, Косово та Боснія і Герцеговина.

"Це щорічні навчання, які триватимуть майже два місяці й будуть сфокусовані на стратегічному розгортанні сил, що базуються в США, використанні армійських запасів і кооперації з європейськими союзниками та партнерами", — сказала представниця Пентагону.

Крім того, вона заявила, що метою навчань буде демонстрація здатності армії США швидко розміщувати готові до бою сили та техніку, "стримувати тих, хто загрожує миру в Європі та захистити континент від агресії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія обурилася наміром Вірменії приєднатися до Римського статуту Міжнародного кримінального суду та попередила Єреван про "вкрай негативні наслідки".

Після цього у Єревані заявили, що вони мають намір підписати Римський статут, але не планує заарештовувати російського диктатора Володимира Путіна згідно з рішенням Міжнародного кримінального суду. Ратифікація договору нібито має зовсім інші цілі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вірменія візьме участь у військових навчаннях НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
07.04.2023 643
Еще материалы раздела «Світ»