<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Бізнес
Економіка
07.04.2023 421

НБУ запровадив нові заходи для підвищення депозитних ставок та стабільності валютного ринку

Національний банк України з 7 квітня 2023 року запровадив нові заходи для посилення стимулів залучення банками депозитів населення в гривні зниження ризиків для валютного ринку та міжнародних резервів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Відповідні зміни дадуть змогу захистити заощадження громадян від інфляційного знецінення і забезпечать подальше зниження цінового тиску", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, НБУ знизив ставку за депозитними сертифікатами, в яких банки розміщують кошти в НБУ, з 23% до 20% річних.

Оновлений дизайн монетарної політики передбачає, що банки можуть розміщувати кошти під облікову ставку (25%), якщо вони залучені у населення на строк від трьох місяців.

"Можливість розміщувати частину своєї вільної ліквідності у тримісячних депозитних сертифікатах в залежності від динаміки портфеля строкових депозитів фізичних осіб спонукатиме банки активніше конкурувати за вкладників, у тому числі шляхом підвищення ставок", - йдеться в повідомлені.

Як зазначили в НБУ, частині банків буде вигідно активізувати роботу з вкладниками та посилити маркетингові зусилля, а також і далі підвищувати ставки за строковими депозитами у гривні. Ще частина банків буде змушена рухатися за ринком, щоб зберегти ліквідність та не втратити клієнтів, яких потім завжди складно та дорого повертати.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ запровадив нові заходи для підвищення депозитних ставок та стабільності валютного ринку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.04.2023 421
Еще материалы раздела «Економіка»