<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Літній наступ Росії. Де та коли Москва може нанести новий удар  Домашній соус "Песто": справжній смак Італії усього за 5 хвилин  Українським студентам дозволили виїзд за кордон: названо умови  Українці масово виїжджають із кількох країн ЄС: дані Євростату  Правила проходження ВЛК змінились: у Міноборони описали механізмвсі новини дня
Політика
Росія
08.04.2023 389

У Бєлгороді вирішили скасувати парад на 9 травня: чого злякалися в РФ

Мовлять, мають побоювання щодо можливого удару ЗСУ.

f69574f7a36f285d8045a73dc05ad0e7_08.04.23

У російському Бєлгороді вирішили скасувати традиційний військовий парад до Дня перемоги 9 травня. Таке рішення ухвалила місцева влада. Пише ТСН. 

Про це повідомив місцевий губернатор В’ячеслав Гладков.

Він також додав, що рішення щодо інших заходів до річниці "перемоги" регіональна влада має намір ухвалити, "виходячи з оперативної обстановки".

"Параду не буде, щоб не провокувати супротивника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців у центрі Бєлгорода. Щодо салюту та ходу "безсмертного полку", то розглянемо це питання, так само, як і святкування 80-річчя прохорівської битви, на найближчому засіданні оперативного штабу", - заявив Гладков.

За його словами, причина такого рішення - побоювання щодо можливого удару Збройних сил України. До слова, місцева влада у прикордонних до України регіонах РФ традиційно звинувачує українську сторону в обстрілах.

Нагадаємо, у Кремлі розпочали підготовку до Дня перемоги (9 травня). Однак що саме збираються показувати - достеменно невідомо. Міністр оборони Сергій Шойгу раніше уточнював, що в параді візьмуть участь понад 10 тисяч осіб та 125 одиниць озброєння та військової техніки.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Бєлгороді вирішили скасувати парад на 9 травня: чого злякалися в РФ 5.00 5 2
Політика / Росія
08.04.2023 389
Еще материалы раздела «Росія»