<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвникамивсі новини дня
09.04.2023 1357

Британська компанія під час війни продала Росії електроніки на $1,2 млрд - Financial Times

Компанія постачала Росії напівпровідники, сервери, ноутбуки, комп’ютерні компоненти, телекомунікаційне мережеве обладнання та побутову електроніку.

a65a6e257480344a3ecc1ead5b1f71b9_09.04.23

Британська компанія Mykines Corporation, яка зареєстрована в північному передмісті Лондона, організувала продаж електроніки до Росії на суму близько 1,2 мільярда доларів після повномасштабного вторгнення до України на початку 2022 року. Пише ТСН. 

Про це інформує видання Financial Times.

У повідомленні зазначається, що Mykines Corporation LLP вказана в російських документах як така, що відправляла вантажі, включно з напівпровідниками, серверами, ноутбуками, комп'ютерними компонентами, телекомунікаційним мережевим обладнанням та побутовою електронікою. В записах перераховані бренди від Huawei і H3C до Intel, AMD, Apple і Samsung.

Згідно з документами, принаймні 982 мільйони доларів товарів, зазначених як відправлені Mykines, підлягають обмеженням на експорт британськими компаніями або особами до Росії.

Продаж цих товарів до Росії без дозволу влади Великої Британії може означати порушення її санкцій, навіть попри те, що товари, які постачає Mykines, потрапили до Росії з інших країн - переважно Китаю.

"Ці висновки викликають сумніви щодо ефективності спроб придушити здатність Росії отримати критичні технології, які використовуються військово-промисловим комплексом країни", - зазначає видання.

Переважну більшість товарів отримала московська компанія Marsala. Зазначається, що ця компанія може бути тісно пов’язана з Merlion, великим дистриб’ютором техніки й електроніки до Росії.

Один із контрагентів Marsala - компанія Microcontract, у якої є спільне підприємство з Інженерним центром Новгородського державного університету. Цей центр був запущений у співпраці з "Ростехом". Він веде дослідження, зокрема в галузі авіації та безпілотних літальних апаратів.

"Усі підприємства, зареєстровані у Великій Британії, за законом зобовʼязані дотримуватися режиму санкцій щодо Росії. Ми дуже серйозно ставимося до потенційних порушень, але не обговорюємо деталі того, як ми застосовуємо торгові санкції у конкретних випадках", - заявив представник уряду Британії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії підозрює, що російські громадяни скористалися неналежними перевірками реєстру компаній у спробах відмити прибутки від війни в Україні.

Крім того, ми раніше інформували, що представники уряду Сполучених Штатів і очільників ЄС провели зустріч з керівниками компаній алмазної промисловості й торгівл

Оценка материала:

5.00 / 4
Британська компанія під час війни продала Росії електроніки на $1,2 млрд - Financial Times 5.00 5 4
Бізнес / Ринки та компанії
09.04.2023 1357
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»