НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2023 417

Росіяни почали частіше здаватися в полон перед контрнаступом

В очікуванні українського контрнаступу російські військові все частіше почали здаватись в полон, щоб зберегти життя.

Про це пише Telegram-канал Головного управління розвідки України.

"Очікування контрнаступу Сил безпеки та оборони України поглиблює ерозію морально-психологічного стану в рядах російських окупантів", - заявили в розвідці.

За даними ГУР, у межах українського державного проекту "Хочу жити" у березні цього року зафіксували понад 3000 звернень. Речник програми для здачі російських військових у полон Віталій Матвієнко вчора заявив, що це вдвічі більше за попередні щомісячні показники.

Воєнна розвідка України також констатує активізацію здачі окупантів у полон, навіть безпосередньо на полі бою.

"Українська контрнаступальна операція на землі ще не розпочалась, але ефект від неї вже дає результат. Вибір російського солдата під час війни геть простий: або смерть, або полон. Утім низка раптових, несподіваних, блискавичних подій здатна все змінити", - зауважили представники розвідки.

Крім того, в своїй заяві ГУР МО України нагадали про "регулярне різноманітне харчування у таборах для військовополонених та інші переваги Женевських конвенцій", але водночас і про звуження вікна можливостей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни почали частіше здаватися в полон перед контрнаступом 5.00 5 1
Політика / Україна
08.04.2023 417
Еще материалы раздела «Україна»