<
НОВИНИ ДНЯ: Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкенвсі новини дня
08.04.2023 432

Газ в Україні подешевшав до мінімуму за останній рік

Мінекономіки оприлюднило фактичну ціну реалізації природного газу в Україні за березень 2023 року. Вартість становила 18 680,83 гривень за 1 тис. кубометрів без ПДВ, що на 9,9% менше, ніж на місяць раніше.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Середня ціна газу розраховується за формулою для цілей Податкового кодексу України щодо стягнення рентної плати за використання надр.

За даними міністерства, середня ціна впала до мінімуму з початку розрахунку показника у березні минулого року:

Нагадаємо, тарифи на газ та тепло для населення залишаться без змін до кінця війни. Верховна рада схвалила урядовий законопроект про мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду під час війни.

Ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню ціни, яка застосовувалася у відносинах між постачальником та побутовими споживачами станом на 24 лютого 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Газ в Україні подешевшав до мінімуму за останній рік 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
08.04.2023 432
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»