<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
09.04.2023 396

Представник президента в Криму назвала найімовірніший спосіб звільнення півострова

Крим швидше за все буде звільнений військовим шляхом. Деокупація півострова може статися за короткий термін.

dscf8437_enhanced_id90443_1300x867_650x410_09.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, яку зробила постійний представник президента у Криму Таміла Ташева в ефірі "Радио Свобода".

"Ми не виключаємо і політико-дипломатичний елемент для мінімізації втрат серед цивільного населення, військових, руйнування цивільної інфраструктури. Але ми добре розуміємо, що скоріше за все звільнення буде військовим шляхом", - заявила Ташева.

Після спроб Росії анексувати ще чотири українські області - Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку - стало зрозуміло, що військовий елемент відновлення контролю над Кримським півостровом став ключовим.

"Російська Федерація не хоче комунікувати на тему політико-дипломатичного врегулювання. Як не хотіла комунікувати до повномасштабного вторгнення, так і після. Ми розуміємо, що нам нема з ким комунікувати", - сказала Ташева.

Враховуючи, що деокупація півострова може відбутися в короткий термін, потрібно підготувати зміни до "Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму", розповіла чиновниця. Завершити цю роботу планують улітку.

"Можливо, у червні-липні планується засідання РНБО України, де буде прийнято оновлену "Стратегію деокупації та реінтеграції", яка враховуватиме повномасштабне вторгнення та розуміння того, що деокупація може відбутися в більш короткі терміни", - заявила Ташева.

Нагадаємо, раніше заступника керівника Офісу президента з міжнародних питань Андрій Сибіга заявив, що не виключає переговорів із РФ щодо Криму після того, як Сили оборони вийдуть на адміністративний кордон із півостровом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Представник президента в Криму назвала найімовірніший спосіб звільнення півострова 5.00 5 2
Політика / Україна
09.04.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»