<
НОВИНИ ДНЯ: Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру  Екстремальна погода: в Україні очікується тиждень рекордної спеки вище +40  "Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі  Мобілізація по-новому: з якими хворобами не забирають до ЗСУ  В Україні 7 липня без опадів, вдень подекуди до +37°  У Львові школи почнуть навчальний рік раніше: в чому причина  Лише 3% українців вважають "єОселю" інструментом вирішення житлового питання: дослідженнявсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2023 389

США скерували до берегів Ірану атомний підводний човен з "Томагавками"

На американському флоті вказали, що мета такого кроку – забезпечення регіональної безпеки і стабільності на морі.

4d34b79fac3a8a1d168d44e44e6e6355_10.04.23

Військово-морські сили США розгорнули на Близькому Сході підводний човен із керованими ракетами, здатний нести до 154 ракет "Томагавк". Пише ТСН. 

Про це 8 квітня заявив спікер базованого в регіоні 5-го флоту США, командер Тімоті Гокінс, повідомляє AP News.

Гокінс уточнив, що атомний підводний човен, постійне місце базування якого – у Кінгс-Бей, штат Джорджія, 7 квітня пройшов через Суецький канал.

"Він здатен нести до 154 крилатих ракет "Томагавк" і буде розгорнутий у складі 5-го флоту США для забезпечення регіональної безпеки і стабільності на морі", – сказав спікер флоту.

В AP News звертають увагу, що скерування атомного ракетоносця до цього регіону може бути демонстрацією сили з боку США для Ірану, із яким у Вашингтона дуже напружені відносини.

Журналісти також зазначили, що ВМФ США "рідко визнає місцерозташування або дислокацію підводних човнів".

Зауважимо, що 5-й флот США відповідає за безпеку Ормузької протоки – воріт до Перської затоки, через які проходять 20% світових постачань нафти.

Нагадаємо, наприкінці березня підтримувані Іраном бойовики влаштували ракетний обстріл військової бази США на північному сході Сирії. Американці не забарилися із відповіддю і теж завдали повітряного удару. Під час атаки з боку бойовиків загинув американський працівник та були поранені 5 військових США.

Після атаки президент США Джо Байден попередив Іран, що Штати "рішуче діятимуть" для захисту своїх громадян.

Оценка материала:

5.00 / 2
США скерували до берегів Ірану атомний підводний човен з "Томагавками" 5.00 5 2
Політика / Світ
10.04.2023 389
Еще материалы раздела «Світ»