<
НОВИНИ ДНЯ: Дві великі країни НАТО конкурують у питанні допомоги України — експерт  Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь неймовірна  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaphвсі новини дня
Політика
Україна
10.04.2023 620

"Раніше вірив пропаганді": ексофіцер ГРУ РФ перейшов на бік України

Уродженець Якутська понад 15 років будував кар’єру в армії та спецслужбах РФ, проте вирішив перейти на бік ЗСУ.

de668a5f7e529ee701ee95f2fcea4309_10.04.23

Колишній офіцер Головного розвідувального управління Росії (Головного управління Генерального штабу ЗС РФ) Владислав Аммосов (Республіка Саха, РФ), який понад 15 років будував кар'єру в армії та спецслужбах РФ, вирішив воювати на боці України проти окупантів. Пише ТСН. 

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода Україна".

"Колишніх офіцерів не буває. Я готовий хоч зараз у диверсійно-розвідувальній групі йти на територію Росії і там знищувати ворогів. Вороги моєї батьківщини – це ті, хто зараз підтримує цю путінську владу", - розповів Аммосов.

Владислав Аммосов також пройшов всі можливі перевірки СБУ, ГУР та інших правоохоронних органів України.

До України після 24 лютого 2022 року йому вдалося потрапити через Громадянську раду у Польщі – політичне об'єднання, яке тоді оголосило набір добровольців до лав національних підрозділів у складі ЗСУ, а також регіональних та національних організацій цивільного спротиву в Росії.

За словами Аммосова, вже розпочався процес створення "Сибірського батальйону", метою який буде відвоювати право народів Росії на свободу.

Нагадаємо, під Бахмутом загинув доброволець із Франції.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Раніше вірив пропаганді": ексофіцер ГРУ РФ перейшов на бік України 5.00 5 1
Політика / Україна
10.04.2023 620
Еще материалы раздела «Україна»