НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
10.04.2023 470

В Україну найближчим часом надійдуть ЗРК Patriot та Samp-T, - Ігнат

Найближчим часом до України мають поставити зенітно-ракетні комплекси ЗРК Patriot та Samp-T.

Про це заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону. 

"Patriot та Samp-T найближчим часом мають зайти в Україну. Було оголошено, що два місяці будуть навчатися наші фахівці. Очікуємо, що вони з'являться", - заявив він.

ЗРК Patriot

ЗРК було прийнято на озброєння армією США на початку 1980-х років. Остання його модифікація під назвою PAC-3 призначена для ураження і перехоплення цілей на висоті до 24 км. Головна особливість новітньої модифікації ЗРК Patriot - його здатність збивати балістичні ракети, а також "Кинджали" і "Циркони".

Patriot використовує передові ракети-перехоплювачі та високоефективні радіолокаційні системи. Основних функцій системи - чотири:

  • зв'язок,
  • командування та управління,
  • радіолокаційне спостереження,
  • наведення ракет.

ЗРК SAMP/T

Протиракетна система оборони, призначена для захисту поля бою і важливих об'єктів, як-от аеропорти і морські порти, від крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів і тактичних балістичних ракет.

SAMP/T розгортається із суто оборонною метою для захисту населення, сил і території країн Альянсу. Таке розгортання є виваженим заходом, що лежить в основі колективної оборони НАТО, підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, у лютому прем'єр Італії Джорджія Мелоні підтвердила відправку Україні систем SAMP-T разом із Францією.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну найближчим часом надійдуть ЗРК Patriot та Samp-T, - Ігнат 5.00 5 1
Політика / Україна
10.04.2023 470
Еще материалы раздела «Україна»