<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижнявсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2023 573

Байден вирішив балотуватися на другий термін

Американський лідер Джо Байден буде балотуватися на другий президентський термін. Рішення щодо цього він вже ухвалив.

Про це повідомляє NBC News.

Як інформує новинний телеканал, посилаючись на власне джерело, сам Байден поки не поспішає публічно оголошувати про участь у виборах.

Нібито небажання президента США офіційно заявити про те, про що він і так неодноразово говорив у приватному порядку, зумовлене низкою факторів.

Серед яких: відсутність серйозного суперника в лавах Демократичної партії, зосередження уваги суспільства на судовому процесі проти Дональда Трампа, наближення зіткнення з республіканцями в Конгресі з питання видатків бюджету.

Деякі з найближчого кола американського лідера стверджують, що Байден не поспішає через боротьбу, яка розгорається в Республіканській партії. Мова йде про нападки Трампа на губернатора Флориди Рона Десантіса, який вважається ймовірним кандидатом від республіканців.

Зазначається, що кожного разу, коли Байден публічно говорив про свою участь у майбутніх виборах, він застерігав, що обставини, політичні чи особисті, можуть змінитися та вплинути на його вирішення.

З огляду на це інші джерела NBC News повідомили, що Байден не поспішає з оголошенням, щоб залишити собі можливість передумати.

Інші ж стверджують, що майже не мають сумніву в тому, що чинний президент США балотуватиметься на другий термін, і що відповідна підготовка триває.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден вирішив балотуватися на другий термін 5.00 5 1
Політика / Світ
10.04.2023 573
Еще материалы раздела «Світ»