<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
11.04.2023 686

Росіяни очікують великої поразки: генерал Маломуж назвав ознаки

І сам Путін, і військове командування РФ розуміють, що війну вже не виграти, переконаний Микола Маломуж.

8f3be76baf67216892b0bef476dbb70a_11.04.23

На закритій частині засідання Ради безпеки РФ, яке Путін проводив минулого тижня, обговорювалися проблеми у російській обороні та перспектива можливого програшу. І сам Путін, і військове командування РФ розуміють, що війну вже не виграти. Пише ТСН. 

Про це в ефірі FREEДОМ сказав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

За словами генерала, у наявності — ознаки паніки росіян, яка "наростає, але поки що проявляється не на офіційному рівні, проте її проявів уже чимало". По-перше, Росією не було досягнуто задекларованих військових завдань, що не може не відбиватися на настроях.

"Декларувалось російським керівництвом, що буде захоплено Бахмут, Авдіївку, Вугледар, усю Донецьку та Запорізьку області, буде "повернення" Херсона. Все це не відбулося. Навпаки, ми не лише відбивали потужні атаки, але й контратаки проводимо, дуже потужні вогневі удари, особливо по Запорізькій області — склади боєприпасів. Проводиться партизанська боротьба — знищуються колаборанти", — коментує гість ефіру.

По-друге, важливим індикатором усвідомлення поразки, як зазначив Маломуж, є виїзд сімей російських військових, ФСБ-шників із тимчасово окупованих українських територій: Запорізької, Херсонської областей та навіть Криму.

"Це ознаки того, що вони чекають великих змін, тобто великої поразки. Паніка поки що тільки проявляється в неформальному форматі, в розмовах про конкретні дії — виїзд, евакуацію, як вони кажуть. Тобто вже формується позиція великої втечі", — констатує екскерівник Служби зовнішньої розвідки України.

Маломуж додав, що зведення окупантами оборонних споруд, типу 70-кілометрового протитанкового рову в Запорізькій області, також свідчить про невпевненість росіян та побоювання поразки. А це позначиться на їхній обороноздатності.

“Це позначиться на усіх представниках і збройних сил, і спецслужб Росії, і місцевих колаборантів. Це сукупність фактів, яка грає на нашу перемогу, нашу перспективу… Уже інтуїтивно формується така суспільна свідомість, що програш Росії близький, тому вони чекають на фатальний день”, — резюмував генерал.

Нагадаємо, у середу, 5 квітня, Путін провів у Кремлі засідання Ради безпеки РФ, де він вкотре цинічно звинуватив ЗСУ в обстрілах тимчасово окупованих Росією українських територій. Також очільник Кремля знову назвав захоплені території України "історичними землями" РФ, давши вказівку якнайшвидше інтегрувати їх "в єдиний правовий простір РФ".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни очікують великої поразки: генерал Маломуж назвав ознаки 5.00 5 2
Політика / Світ
11.04.2023 686
Еще материалы раздела «Світ»