<
НОВИНИ ДНЯ: Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politicoвсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.04.2023 573

Якою буде ціна яєць після Великодня: прогноз від Мінагрополітики

Також у Мінагрополітики розповіли, якоб буде ціна курячого м’яса.

00e8a48bfa4c6d7f8dfb8fed811fb0b1_12.04.23

Після Великодня ціни на курячі яйця знизяться на третину. Пише ТСН. 

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За словами Висоцького, здорожчання яєць викликали чимало факторів, зокрема руйнуваня окупантами багатьох птахоферм.

Заступник міністра каже, що після Великодня буде зниження ціни на яйця, яке повинно протриматися як мінімум до середини літа.

"Ми наразі бачимо, що це буде від 20 до 40% в залежності від того, якою буде подальша ситуація на ринку кормів. Поки можна розраховувати, що мінімум на третину вони здешевшають", – сказав він.

Ціна на курятину

На відміну від яєць виробництво курячого м’яса менше постраждало від війни. Тому Висоцький прогнозує, що ціни на курятину більше не зростатимуть.

"Найближчим часом також прогнозується стабільна ситуація, як з точки зору об’ємів виробництва, так і цін. Жодних здорожчань чи дефіциту не передбачається", – підсумував заступник міністра.

Раніше ми повідомляли, наскільки та на які продукти зростуть ціни до Великодня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Якою буде ціна яєць після Великодня: прогноз від Мінагрополітики 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.04.2023 573
Еще материалы раздела «Економіка»