<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Росія
11.04.2023 417

У Росії ухвалили закон про єдиний реєстр військовозобов’язаних та електронні повістки

Держдума Росії у вівторок ухвалила законопроєкт про електронні повістки у військкомат для військовозобов’язаних. Згідно з документом, повістки військовозобов’язаним надсилатимуть у письмовій формі і дублюватимуть – в електронній.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на росЗМІ.

Електронна повістка вважатиметься врученою з моменту її розміщення в особистому кабінеті громадянина "на відповідному інформаційному ресурсі". Якщо повістка не вважається врученою у письмовій чи електронній формі, вона вважається врученою після закінчення семи днів з дати її розміщення у "реєстрі повісток".

Раніше повідомлялося, що в Держдуму РФ внесли повний список поправок до єдиного реєстру військовозобов’язаних, в рамках якого юридично прирівняються електронні повістки до паперових і забороняється росіянам, які ухиляються від призову, виїжджати за кордон, кермувати авто, брати кредити, продавати нерухомість тощо.

Поправки ухвалені, і тепер їх має схвалити Рада Федерації та підписати президент Володимир Путін.

Коментуючи ухвалені поправки, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що зміни у єдиний реєстр військовозобов’язаних та електронні повістки "не пов’язані з мобілізацією, а пов’язані з військовим обліком". Він також заявив, що "ніякої другої хвилі мобілізації в РФ немає".

Нагадаємо, насправді мобілізація в РФ триває. 30 березня Путін підписав указ про проведення призовної кампанії, яка триватиме з 1 квітня до 15 липня. Загалом планується призвати 147 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії ухвалили закон про єдиний реєстр військовозобов’язаних та електронні повістки 5.00 5 2
Політика / Росія
11.04.2023 417
Еще материалы раздела «Росія»