<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
12.04.2023 522

Рада заборонила використання феєрверків та салютів в Україні

Верховна рада заборонила використання феєрверків і салютів на території України. Нардепи ухвалили в цілому відповідний законопроект.

_feerverk_gettyimages_1037226604_11_650x410_12.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка в Telegram.

"За" проголосували 290 народних депутатів.

Зокрема, мова йде про законопроєкт №7438, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу піротехнічних виробів" що забороняє продаж та використання феєрверків.

Таким чином, поширюється заборона на використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард.

Також документом передбачена заборона проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин. Втім, є виключеннями за видом феєрверків. Йдеться про ті, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ.

Разом з тим це обмеження не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Зазначимо, що минулого року в серпні Рада підтримала за основу цей законопроєкт.

Нагадаємо, що в Київській міськраді ще у 2019 році заборонили проводити у місті феєрверки, салюти та інші розважальні заходи та видовища з використанням піротехнічних виробів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада заборонила використання феєрверків та салютів в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
12.04.2023 522
Еще материалы раздела «Україна»