<
НОВИНИ ДНЯ: Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Чи будуть війська НАТО в Україні: хто із союзників "за", а хто – "проти" і що про це кажуть у Зеленського  Нардеп жорстко "пройшовся" по роботі ТЦК: забирають хворих і працівників оборонних підприємстввсі новини дня
Політика
Україна
12.04.2023 876

На Волині облрада одноголосно підтримала заборону УПЦ МП

Волинська обласна рада одноголосно підтримала заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території регіону.

img_3066_id37171_1300x820_650x410_12.04.23

Про це пише РБК-Україна з посиланням на "Суспільне".

Також депутати облради підтримали текст звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати зв’язки з російською православною церквою.

"За" проголосували 54 депутати. Рішення ухвалили одноголосно.

За словами головного спеціаліста з питань релігій та національностей обласної військової адміністрації Василя Гайдука, сьогодні на території Волині зареєстровано 523 релігійні громади УПЦ МП. З початку 24 лютого 2022 року 49 парафій перейшли до ПЦУ.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що міська рада Рівного також ухвалила рішення про припинення права користування УПЦ МП земельними ділянками.

Тим часом Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної ради рекомендував уряду розірвати з УПЦ МП договір оренди комплексів споруд Почаївської лаври.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Волині облрада одноголосно підтримала заборону УПЦ МП 5.00 5 2
Політика / Україна
12.04.2023 876
Еще материалы раздела «Україна»