<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2023 435

В Україні спрощують умови для лікування військових

Верховна рада підтримала законопроект №9158, який удосконалює питання оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану.

img_5255_id45469_1300x820_2_1300x820_1_650x410_13.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народного депутата "Слуги народу" Олександра Завітневича.

За його словами, для отримання військовослужбовцям довідки про обставини травми (поранення, контузія, каліцтво внаслідок бойових уражень або дій з боку противника в районі ведення бойових дій, надається можливість не проводити відповідне розслідування.

"Довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) складається протягом 5 днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини про отримання військовослужбовцем поранення (поранення, контузії, каліцтва)", - пояснив він.

У цей же строк, довідка направляється до військового закладу охорони здоров’я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Голова партії СН Олена Шуляк додала, що однією з переваг документу є те, що відтепер документи "ходитимуть" за військовим, а не військовий за документами.

Адже запроваджується механізм направлення медичних та інших документів до військового закладу охорони здоров’я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також до військової частини – територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

"Наші військові, які поранені або лікуються, не повинні гаяти свій час у чергах і проходити різні бюрократичні процедури, аби отримати довідки від військово-медичної комісії. Ми цінуємо наших захисників і робимо для них максимально комфортні умови", - підсумувала вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні спрощують умови для лікування військових 5.00 5 1
Політика / Україна
13.04.2023 435
Еще материалы раздела «Україна»