<
НОВИНИ ДНЯ: Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморг  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Україні  Черги до ТЦК вдасться розвантажити, але є “неприємний” нюанс – нардепвсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2023 1515

Комісія Мінкульту виявила перші пошкодження у Києво-Печерській лаврі

У Києво-Печерській лаврі почала роботу комісія для перевірки стану державного майна.

d05d40785ab97401f1a08a27911d860d_13.04.23

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики України розпочала перевірку у Києво-Печерській лаврі після розірвання договору оренди з УПЦ МП. Там вже фіксують руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба МКІП.

"Комісія МКІП нарешті працює, хоч і не без перешкод. Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Національний заповідник "Києво-Печерська Лавра" оголосив про розірвання договору про оренду з Українською православною церквою Московського Патріархату від 29 березня 2023 року, проте тривалий час представників комісії не допускали на територію церкви.

Священники УПЦ МП заявили, що нібито у Міністерстві культури немає "жодних юридичних підстав для таких дій", а сам факт називають ультиматумом влади.

Міністр культури Олександр Ткаченко наголосив, що передавання Лаври в безтермінове користування УПЦ МП було ухвалено за часів президентства Віктора Януковича і викликає багато запитань.

1 квітня Шевченківський суд столиці обрав запобіжний захід колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу Лебедю у вигляді двох місяців домашнього арешту.

Оценка материала:

5.00 / 3
Комісія Мінкульту виявила перші пошкодження у Києво-Печерській лаврі 5.00 5 3
Політика / Україна
13.04.2023 1515
Еще материалы раздела «Україна»