<
НОВИНИ ДНЯ: Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Україна
13.04.2023 533

"Моя ціль була в іншому" – Арестович про "заспокійливі" звернення до українців у перші тижні війни

Олексій Арестович розповів про мету своїх звернень до людей на початку війни.

0f3021eb65b2d9bc6871d9b3db04a6fc_13.04.23

Олексій Арестович, який відомий, зокрема, тим, що у перші тижні повномасштабного вторгнення Росії до України звертався з телеекранів до людей із заспокоєннями та переконаннями, що ворого програє, насправді "не мав наміру заспокоювати людей", його місія полягала у іншому.

Про це колишній радник Офісу президента Олексій Арестович розповів у інтерв'ю ТСН.ua.

"Я багато років займаюся психологією та психотерапією. І я добре знаю, хто такі люди, які перебувають на психологічному зламі. І мені, як нікому іншому, було зрозуміло відчуття цілої країни, яка опинилася посеред війни. Але мушу вам сказати, що у мене не було наміру заспокоювати людей. Моя ціль була у іншому – втримати людей від затяжної паніки і підсилити їх віру у нашу абсолютну перемогу. Причому беззаперечну! Щоб навіть сумніву не виникало ні у нікого, що ми можемо програти цю війну. Тому це і спрацювало – ми обов’язково переможемо", - пояснив він.

За словами Арестовича, заспокійливий ефект не був прямим завданням, насамперед треба було запобігти масованій паніці серед українців.

"Для мене було важливо, щоб мільйони людей не вдарилися в паніку зі всіма її негативними наслідками. Від того, що в країні буде панічний кошмар з дорогами, переповненими людьми, і автомобілями, нікому б користі не було. Хоча й вони були – ці переповнені дороги та паніка. Але я робив все можливе, щоб ситуація не погіршилася. А ще, щоб врятувати багатьох людей від передчасних інфарктів та інсультів, нервових зривів та іншого негативу".

Колишній радник ОП також зауважив, що ​​на той момент він також розповідав і про доволі неприємні речі, як-от неможливість звільнення Маріуполя військовим шляхом та заяву про втрату півдня.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Моя ціль була в іншому" – Арестович про "заспокійливі" звернення до українців у перші тижні війни 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2023 533
Еще материалы раздела «Україна»