<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2023 421

"Все дуже погано, Китай їм відмовив": Арестович пояснив, чому РФ не витримає затяжної війни

Олексій Арестович наголосив, що Україна обов'язково звільнить усі свої території від російських загарбників.

Колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович переконаний, що у Росії не вистачить ресурсів для затяжної війни проти України, оскільки російська економіка вже перебуває на спаді, а оборонно-промисловий комплекс не зможе забезпечити армію озброєнням.

Про це Олексій Арестович розповів у інтерв'ю ТСН.ua.

"Я гадаю, що Росія просто не витримає затяжної війни. У них все дуже погано з економікою, і ситуація з кожним днем погіршується. А насамперед у них дуже все погано з озброєнням та військовою технікою. А оскільки Китай їм відмовив у допомозі, то цю проблему їм самотужки не вирішити. Так, вони можуть ще мобілізувати 300 тисяч осіб, зробити це вже у третій раз, але їх просто не буде чим озброювати. Зараз вже десь 30-40% їх війська – це так звані стрілецькі полки, бригади, батальйони. Тобто люди озброєні лише стрілецькою зброєю, які роз’їжджають на автобусах або вантажівках, без військової техніки. Неможливо з таким військом вести стратегічну війну або наступ. Тобто, затяжну війну вони просто не витримають технічно. Тому, так чи інакше, ми примусимо їх покинути нашу територію", - пояснив він.

Нагадаємо, Олексій Арестович розповів про "заспокійливі" звернення до українців у перші тижні війни та їхню мету.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Все дуже погано, Китай їм відмовив": Арестович пояснив, чому РФ не витримає затяжної війни 5.00 5 1
Політика / Україна
13.04.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»