<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
12.04.2023 344

Україна розпочала експорт електроенергії до Польщі

Станом на 12 квітня в енергосистемі України наявний достатній резерв потужності, тому здійснюється експорт електроенергії до Молдови та від сьогодні – до Польщі.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Станом на 12 квітня виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів. У енергосистемі наявний достатній резерв потужності. Завдяки цьому є можливість експортувати електроенергію в Молдову (30-95 МВт в різні години), та від сьогодні – до Польщі (до 75 МВт в різні години)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ключовим пріоритетом для Укренерго є відновлення надійності живлення. Для цього ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак.

«З моменту атаки 9 березня було повернуто в роботу 5 магістральних ліній та частково відновлено обладнання 9 підстанцій різного класу напруги. Відновлювальні роботи продовжуються», – додали в компанії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна розпочала експорт електроенергії до Польщі 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.04.2023 344
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»