<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
Політика
Європа
13.04.2023 367

Німеччина дозволила Польщі передати винищувачі МіГ-29 Україні, - ЗМІ

Уряд Німеччини схвалив заявку Польщі на експорт винищувачів МіГ-29 із запасів НДР в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Der Spiegel.

Польща раніше просила Берлін дозволити їй постачати Україні винищувачі МІГ-29. У відповідь на цей уряд Німеччини пообіцяв ухвалити рішення сьогодні.

У березні Польща вже оголосила, що поставить Україні винищувачі МіГ-29 радянського виробництва, щоб підтримати країну в боротьбі з російським нападом. Однак спочатку літаки із запасів колишньої НДР поставлені не були.

У 2002 році Німеччина продала 23 винищувачі МіГ-29 Польщі, яку Бундесвер прийняв від Національної народної армії НДР.

Радник президента Польщі Анджея Дуди з питань безпеки Яцек Сівера наприкінці березня заявив, що в польських ВПС і сьогодні є близько десятка таких літаків. Як правило, контракти на продаж військового обладнання з Німеччини передбачають, що німецький уряд має дати згоду на можливу передачу в більш пізній час.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина дозволила Польщі передати винищувачі МіГ-29 Україні, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Європа
13.04.2023 367
Еще материалы раздела «Європа»