<
НОВИНИ ДНЯ: 2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражаєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.04.2023 553

Ціни на м'ясо в Україні підскочили на 30%: чи чекати спаду після Великодня

В Україні фіксують підвищення цін на м'ясні продукти. Проте на спад вартості можна очікувати наприкінці весни.

nvv_5563_6_650x410_15.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького в ефірі телемарафону.

"Здорожчання становить в межах 30%. В даних продуктах є певна сезонність. Зменшення попиту - як тільки починається великий піст і зростання попиту більш різке безпосередньо ближче до Великодня, оскільки вже люди готуються до свята. Тому очікується певне здешевшання", - сказав він.

За його словами, різкого здорожчання вартості м'яса не було, як, наприклад, яєць. З огляду на це, не може бути сильного падіння, але зниження на 5-7% очікується ближче до кінця весни.

Далі ціни залежатимуть від того, яка буде ситуація з зерновими, новим врожаєм і кормами. Висоцький також сподівається на сприятливий погодний фактор. За його словами, якщо ситуація складеться позитивно, то й ціни на м'ясні продукти будуть стабільні.

РБК-Україна повідомляло, скільки коштуватиме великодній кошик в Україні цього року.

Окрім того, ми писали, що ціни на яйця різко зміняться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ціни на м'ясо в Україні підскочили на 30%: чи чекати спаду після Великодня 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
15.04.2023 553
Еще материалы раздела «Економіка»