Життя та Стиль
Суспільство
Свиняча рулька в пиві, запечена в духовці: рецепт святкової страви
Замариноване м'ясо в пиві зі спеціями, соєвим соусом, медом і гірчицею, запечене в духовці із засмаженою скоринкою, просто тане у роті.
Головний інгредієнт страви – це рулька, яка маринується в пиві. Пиво потрібно взяти гарне, ароматне, з легкою гіркуватістю та натуральним складом. Пінний алкоголь робить м'ясо ніжним та м'яким. Пише ТСН.
Складники
- рулька свиняча – 1,2-1,5 кг;
- пиво – 1 л;
- соєвий соус – 4 ст. л.;
- часник – 5 шт.;
- гірчиця – 2 ст. л.;
- мед – 1 ч. л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- коріандр – 15 шт. (зерна);
- лимонний сік – 1 ст. л;
- сіль, перець чорний мелений.
Приготування
Вимийте свинячу рульку і замочіть її у воді на 30 хвилин. Обсушіть та почистіть поверхню шкіри ножем. Промийте.
Приготуйте маринад: у миску через прес видавіть дві головки часнику. Додайте соєвий соус, гірчицю, мед, коріандр, лимонний сік, сіль, перець та пиво. Залийте рульку маринадом і залиште промаринуватися на кілька годин, краще на ніч.
Дістаньте її з маринаду і нашпигуйте її часником, що залишився. Робіть у м'ясі неглибокі надрізи та вставляйте туди порізаний на часточки часник.
Помістіть рульку в рукав для запікання, покладіть лавровий лист, змастіть злегка олією. Зав'яжіть рукав із двох боків і викладіть на деко.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 2-2,5 години. Якщо хочете рульку підрум'янити, то до кінця приготування розріжте рукав і розкрийте верх, головне не пересушіть.
Поради
- Свинячу рульку вибирайте більшу, в ній більше м'яса.
- У разі додавання соєвого соусу до страви варто врахувати, що він має солоний смак.
- Дуже смачно, якщо в свинячу рульку покласти картоплю цілою, посолити, змастити трохи олією і запікати.