НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Світ
15.04.2023 348

Непідйомні вантажі. Канада розширила санкції проти російських авіакомпаній

Уряд Канади розширив список російських організацій, до яких застосовуються санкції. Під обмеження потрапила група компаній "Волга-Дніпро", включаючи дочірні підприємства.

_an_124_wiki_aynur_kazymova_650x410_15.04.23

Вантажні авіакомпанії групи експлуатують літаки радянського та західного виробництва, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на ch-aviation.com.

Зазначається, що група "Волга-Дніпро" включає три авіакомпанії, дві з яких раніше опинилися під санкціями інших країн через літаки західного виробництва:

  • "Волга-Дніпро" – експлуатує вантажні літаки радянського виробництва Ан-124 та Іл-76, спеціалізується на перевезенні надважких вантажів;
  • AirBridgeCargo – експлуатує вантажні літаки західного виробництва: Boeing 747 та один Boeing 777;
  • Atran – з парком із семи Boeing 737.

Наразі діє лише авіакомпанія "Волга-Дніпро", а два інших перевізники, які експлуатують вантажні літаки західного виробництва, не діють через санкції.

Група компаній "Волга-Дніпро" та її дочірні авіакомпанії не входять до спеціальних списків США або Євросоюзу, проте підпадають під загальні санкції, накладені на російський авіаційний сектор. Це означає, що будь-які угоди із західними компаніями заборонені.

Один з літаків Ан-124-100 авіакомпанії "Волга-Дніпро" був затриманий в аеропорту Торонто в перші дні російського вторгнення в Україну. До кінця 2022 року російський перевізник витратив понад 223 тисячі доларів США за паркування літака.

Під санкції Канади потрапив Уральський завод цивільної авіації. Він також внесений до списку Управління контролю за іноземними активами США та ЄС. Підприємство входить до промислового холдингу "Ростех" і активно займається військовою авіацією.

Нагадаємо, ми писали, що російська авіакомпанія отримає рекордний рахунок за свій літак у Торонто.

Оценка материала:

5.00 / 1
Непідйомні вантажі. Канада розширила санкції проти російських авіакомпаній 5.00 5 1
Політика / Світ
15.04.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»