<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Політика
Україна
16.04.2023 529

"У США – свій сценарій ведення війни": Жданов пояснив, чому не дають зброю для повного розгрому РФ

Експерт пояснив, що Штатам треба повільно, але максимально ослабити Росію шляхом доведення її армії до краху.

179fdd095fa0bda0e9a81ffe3560474b_16.04.23

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому Захід надає Україні озброєння, рівносильне силам окупантів, яке дозволяє лише стримувати їх, але не дає можливості вийти на кордони.

Про це експерт розповів у своєму відеоблозі. Пише ТСН. 

"Ми є основною рушійною силою в цій війні. Ми воюємо за свої інтереси. Західні партнери беруть участь у цій війні у вигляді підтримки нас, але при цьому переслідують свої інтереси", – зазначив Жданов.

"Щодо нашого головного спонсора – США – в них свій сценарій ведення цієї війни. І їм не треба швидко, їм треба повільно максимально ослабити РФ. А як можна максимально ослабити РФ? Треба перебити їхню армію, чим ми зараз, до речі, і займаємося. Ми фактично знижуємо бойові потенціали російської армії, ми доводимо її до стану краху", – пояснив військовий експерт.

На його думку, США дають можливість президентові Росії Володимирові Путіну повністю вичерпати військовий потенціал його держави.

"От коли він його вичерпає, тоді настане колапс у системі оборони і у воєнній машині РФ. Ми їх розгромимо в кінцевому підсумку на полі бою. Путіну вже буде просто нічого виставити на поле бою. Ось тоді буде наша перемога", – прогнозує Жданов.

Він додав, що, на жаль, українцям доводиться вести бойові дії "в тих можливостях, які нам дають наші партнери". Експерт вислови сподівання, що держава винесе з цього "історичний урок у тому плані, що той, хто не хоче годувати свою армію, годуватиме чужу".

Нагадаємо, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко назвав чотири складники, необхідні Україні для успішного контрнаступу. Однак двох елементів – гарної погоди та достатньої кількості зброї – на сьогодні бракує для активних дій.

Коментуючи питання озброєння, секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що держава отримує зброю від партнерів, однак є певні затримки. Окрім того, "ще не всі партнери відгукнулися".

Оценка материала:

5.00 / 1
"У США – свій сценарій ведення війни": Жданов пояснив, чому не дають зброю для повного розгрому РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
16.04.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»