<
НОВИНИ ДНЯ: США і Китай можуть закінчити війну в Україні – Зеленський  Закінчити війну перемогою та піти: соратник Зеленського розповів про мрію президента  Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagramвсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.04.2023 341

Українців тимчасово звільнили від податку на землю та нерухоме майно, але не всіх

Громадян України звільнили від сплати популярного податку. Мова йде про податок на землю та нерухоме майно. Такий законопроєкт №7632 підтримали депутати Верхової Ради, але не всі звільнені від податку.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на заступника голови податкового комітету Ради Ярослава Железняка.

За його словами, поширюється це лише на майно, яке постраждало від воєнних дій чи перебуває на окупованих територіях.

"Звільнення плати за землю для фізичних (за весь 2022-й) та юридичних осіб (з 01.03.2022 — 01.01.2023) застосовуватиметься, якщо земельна ділянка розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. З 2023 року пільга діятиме останнього числа місяця, у якому завершено активні бойові дії чи окупація", - пояснив Железняк.

Зазначається, що звільнення з податку буде діяти з 2023 року до останнього числа місяця, в якому завершаться активні бойові дії чи окупація.

Однак, щоб не сплачувати податок, доведеться спочатку підтвердити руйнування документально: надати акт огляду об'єкта, який може скласти ДСНС, орган місцевого самоврядування або територіальний орган.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українців тимчасово звільнили від податку на землю та нерухоме майно, але не всіх 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
16.04.2023 341
Еще материалы раздела «Економіка»