<
НОВИНИ ДНЯ: Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудутьсявсі новини дня
Політика
Україна
16.04.2023 322

Резніков розповів, чому важливо досягти «зламу на полі бою» у 2023 році

Якщо на полі бою не буде зламу цього року, то Чорноморський регіон не зможе повноцінно розвиватися, заявив міністр оборони України Олексій Резніков. Для нього потрібна швидка й достатня допомога від союзників.

У Facebook він розповів про п’ять тез, на яких наголошував під час виступу на Чорноморській безпековій конференції в Бухаресті.

  • Повільні дії постфактум не працюють. За словами Резнікова, вільний світ повинен мати стратегічну ініціативу й готовність діяти превентивно — це «найкращий витверезуючий чинник» для агресора.
  • Система гарантій-запобіжників. Вони мають «звести до мінімуму бажання вирішувати щось силою». Міністр переконаний: не існує альтернативи НАТО і не існує альтернативи Україні в НАТО.
  • Будь-які моделі чи розмови про безпеку в регіоні, які не передбачають звільнення Криму від російської окупації — «ілюзії». Резніков наголосив, що з ними потрібно прощатися, інших варіантів немає і звільнення півострова — «спільний інтерес».
  • Питання трансформації Росії на порядку денному. За словами міністра, країна-терорист має стати демократичною федерацією, пройти через «денацифікацію», видати злочинців, компенсувати шкоду — «інакше не буде довіри».
  • Час.

«Правильні ліки, застосовані невчасно, з запізненням, можуть не спрацювати. Затягування чи „заморожування“ війни суперечить інтересам регіону. Регіон втратить динаміку, поки інші розвиватимуться. Тому спільний інтерес — досягти зламу на полі бою у 2023 році. Для цього Україні потрібна швидка підтримка у достатньому обсязі», — заявив Резніков, пояснюючи останню тезу.

Він додав, що ці позиції мають низка «дуже конкретних кроків», які Україна зараз обговорює з партнерами, готується втілити чи вже це робить.

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков розповів, чому важливо досягти «зламу на полі бою» у 2023 році 5.00 5 2
Політика / Україна
16.04.2023 322
Еще материалы раздела «Україна»