НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  "Два місяці будуть найважчими": експерт про сценарії війни, мобілізацію та що планує Путін  Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком веснивсі новини дня
Політика
Світ
17.04.2023 439

Одного з ключових командувачів військами РФ в Україні знову повернули на фронт - британська розвідка

Тепинського звільнили 2022 року.

6f9aa4b826a1f6c48d7a4e2a6e12203f_17.04.23

До участі у війні проти Україні знову повернувся російський генерал-полковник, командувач повітряно-десантними військами Миайло Теплинський, якого з цієї посади звільнив начальник Генерального штабу збройних сил Росії Валерій Герасимов. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії.

"Командувач російського корпусу повітряно-десантних військ (ВДВ) Теплінський "із великою ймовірністю повернувся на головну роль в Україні", - зазначається у звіті.

"Теплинський, імовірно, є одним з небагатьох російських генералів вищого рангу, якого широко поважають рядові військовослужбовці. Його нещодавня бурхлива кар'єра свідчить про сильну напруженість між угрупованнями в російському Генеральному штабі щодо військового підходу Росії в Україні", – вважають у британській розвідці.

Відомство вказує на те, що Теплинський командував "відносно успішним" відведенням російських військ із західного берегу Дніпра в листопаді 2022 року, за що був отримав схвальні оцінки в Росії.

Розвідка припускає, що звільнення Теплинського було пов’язане із суперечками щодо використання російських десантників: зокрема, вони часто використовувалися для утримання наземних цілей, чим традиційно займалася механізована піхота.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін на нещодавньому засіданні радбезу в Кремлі зажадав від голови Генштабу РФ Валерія Герасимова показати результати на фронті. Путін пригрозив звільненням Герасимову та представникам вищого армійського командування.

Як відомо, армія Росії не змогла виконати наказ Кремля і захопити весь Донбас у встановлений Володимиром Путіним термін — до кінця березня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Одного з ключових командувачів військами РФ в Україні знову повернули на фронт - британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Світ
17.04.2023 439
Еще материалы раздела «Світ»