<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
17.04.2023 399

РФ втратила в Україні майже весь спецназ: експерт вказав на проблеми в російській армії

Експерт наголошує, що для відновлення російського спецназу підуть роки.

6aff9e16473ee9e0d2fa4abe4630864a_17.04.23

Росія втратила в Україні майже весь свій спецназ, адже використовувала його не за призначенням, а як штурмову піхоту. Пише ТСН. 

Про це заявив військовий оглядач Денис Попович, передає FREEДОМ.

Експерт прокоментвав статтю The Washington Post, в якій, з посиланням на “злиті” документи Пентагону йдеться, що російський спецназ втратив до 95% особового складу.

"Ситуація, скоріше, не в тому, що спецназ був погано підготовлений. Тут проблема, очевидно, полягає в тому, що його неправильно використовували — використовували як штурмову піхоту. Тобто для штурму укріплених позицій, для того, щоб захопити і прорвати оборону. Спецназ для цього не призначений, він призначений для певних завдань, досить конкретних і досить специфічних. Спецназ — це штучний товар, який тренується для певних цілей, зокрема для роботи в тилу противника, для роботи по конкретних завданнях", — зазначив Попович.

На його думку, використання російським командуванням спецназу для штурмових атак свідчить про нестачу кваліфікованої піхоти. Експерт наголошує, що для відновлення російського спецназу підуть роки.

"Можна погодитися з даними розвідки про те, що для відновлення цього потенціалу РФ знадобляться роки. Я не готовий судити, що це буде 10 років. Але те, що це роки, а не один рік, це абсолютно точно", —підсумував Попович.

Нагадаємо, що, відповідно до злитих до Мережі "секретних" документів США, Кремль надмірно покладався на спецназ, використовуючи у складі піхотних формувань. Це призвело до величезних втрат убитими та пораненими.

Також у The Washington Post писали, що Україна відклала весняний контрнаступ і може вдатися до "повної мобілізації" населення.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ втратила в Україні майже весь спецназ: експерт вказав на проблеми в російській армії 5.00 5 2
Політика / Україна
17.04.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»